El diari d'Anne Frank


+13 anys

"Em vaig llegir aquest llibre fa un parell d'anys i em va impactar tant que aquest any per setmana santa havia d'anar a veure la seva casa a Amsterdam. Poc m'ho pensava que abans de poder-hi anar em posaria una mica a la seva pell."

Un dia la família Frank, família Jueva, rep una citació i decideix amagar-se per fugir dels nazis. Surten de casa sense gaires coses i s’amaguen a la fàbrica del seu pare, on darrera d’un prestatge de llibres, hi ha una petit habitatge amagat. La narradora de la història és l’Anne, una nena entrant en l'adolescència que decideix passar l’estona escrivint el seu dia a dia insípid i explicant com es sent, en un diari per poder publicar-lo en acabar la guerra. En ell hi explica tant coses que tenen a veure amb la vida dels altres com en la seva pròpia. La seva mare li exigeix molt i també hi ha problemes de convivència. 
Al cap d’unes setmanes arriba una família nova: els van Daal. Tenen un fill de l’edat de les germanes Frank pero el troben poc interessant. 
La convivència es va fent més difícil i les vigilàncies són cada cop més dràstiques. L’arribada d’un dentista complica les relacions internes encara més.
La vida va seguint i al cap d’un any encara estan tancats allà. És llavors quan s’enamora de Peter i passa els moments desesperats una mica més feliç. Segueix estudiant per arribar a ser periodista o escriptora. 
Cada vegada perden més aliats, ja que són detinguts per ajudar als jueus. 
Dies després arriba la policia per detenir-los a tots i enviar-los a un camp de concentració. 
És el pare (l’únic supervivent de la família) qui publica el diari de la seva filla i inaugura una fundació per ajudar a tots els afectats.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tot hi ser una noia tan jove, descriu molt bé cada moment i en cada paraula que llegeixes et pots imaginar la seva vida.
A més a més trobo que aquesta edició està molt ben aconseguida i que és fàcil de llegir. És pensada per llegir a classe i amb un vocabulari igual al que faria servir una nena de la nostra edat, amb una mica més de formalitat.
La història és molt impactant i el final trist, però tot hi no ser un tema bonic de parlar, trobo que és important llegir-lo per poder assabentar-se dels esdeveniments d'aquesta època.
Et fa adonar dels diferents camins pels quals et pot portar la vida i de la sort que tenim als que ens ha tocat el camí fàcil.
Un llibre que sens dubte s'ha de llegir.


Comentaris

  1. M'ha impressionat molt el teu comentari que fas sobre "el diari d'Anne Frank, Baliga. Fa molt de temps que el vaig llegir i com tu, també em va deixar "tocat". Tnc el propòsit de tornar-lo a llegir ara. També tens molta raó amb establir el paral·lelisme en la situació que ara estem vivint nosaltres... qui ho hagués dit, oi...??? Impressionant poder anar a casa seva a Amsterdam... Temps al temps, i quan hi puguis anar, si us plau, prego ens en facis un tast. Gràcies... !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Catarsis! Que bé que el comentari hagi servit per engrescar-te a llegir-lo una altra vegada... Sí, espero poder anar-hi algun dia i ja us ho explicaré.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada